Escola
  • Aprenentatge de l'art de l'enquadernació: tècniques clàssiques i modernes.
  • Cursos estructurats o lliures d'enquadernació i restauració de llibres. Amb la finalitat de què els alumnes enquadernin els seus propis llibres.
  • Tècniques i activitats relacionades amb l'enquadernació.
  • Fomentar el coneixement de l'enquadernació en nens i adolescents a través dels centres educatius.

Cursos de tardor

Porto des de l'any 1998 ensenyant l'art de l'enquadernació i des del primer dia he volgut compartir els meus coneixements sobre les seves tècniques, amb el desig d'animar la gent perquè intentin posar-les en pràctica aportant la seva creativitat.

L'enquadernació té com a finalitat protegir i mantenir unides les pàgines d'un llibre, afavorint la conservació i fàcil maneig i realçant la presentació artística.

Aquests cursos estan pensats per a joves i adults/es, tant si s'inicien en l'art de l'enquadernació com si volen ampliar i consolidar un aprenentatge que ja tenen.

Les classes, eminentment pràctiques, es complementen amb informació detallada de materials, eines i usos. S'introduiran, de forma gradual, els elements teòrics, tècnics i pràctics necessaris que li permetin introduir-se en l'art de l'enquadernació per a poder aplicar, posteriorment, els coneixements adquirits. En alguns casos, s'aprendran altres activitats relacionades amb l'enquadernació com pot ser l'elaboració de capçades de pell, de paper o de fil.

Més informació

Taller

  • Conservació i manteniment de material en biblioteques, centres educatius, associacions i particulars.
  • Formació de personal de biblioteques públiques i de particulars que vulguin restaurar i conservar els seus llibres.
  • Mantenir viva aquesta activitat artesanal com una funció cultural.

 


Que és? Com és? On és? Contacte Web en castellano